Новозаразените  с Covid-19 в Дупница за изминалите три дни са

...
Новозаразените  с Covid-19 в Дупница за изминалите три дни са
Коментари Харесай

Новите Covid случаи в Дупница са повече, отколкото в областния град Кюстендил

Новозаразените  с Covid-19 в Дупница за миналите три дни са над два пъти повече, в сравнение с в регионалния град Кюстендил, оповестиха от районния спешен щаб. Тази наклонност се резервира през целия месец април.

Новорегистрираните Covid инфектирани за три дни – петък, събота и неделя, за региона са 48, като най-вече са в Дупница – 26 души, Кюстендил са12, в Бобошево – четирима, в Сапарева баня – двама, и по един случай в има в Невестино, Рила, Бобов дол и Кочериново.

В Covid отделенията на двете лечебни заведения в Дупница са настанените общо 71 пациенти. В община Дупница има карантинирани близо 100 деца от градините и възпитаници от учебните заведения в града.

Голям е броят на карантинираните - над 60 деца, в детската градина „ Калина “. Разтревожени родители на малчугани от това детско заведение трескаво тестват децата си за Сovid-19, даже и да нямат признаци, отбелязва кореспондентът на БНР в района.

По-големият брой инфектирани в Дупница се изяснява с множеството тествани. В града продължава да работи триажният кабинет, посещаван всекидневно от десетки хора със подозрения за Covid-19 или с грипоподобни признаци.

В Кюстендил, който месеци наред беше с най-висока заболеваемост в страната, към този момент се счита, че стартира да построява групов имунитет против болестта, разясняват лекари, добавя кореспондентът на БНР.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР